Doček Nove 2016. (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Doček Nove 2016. (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
12.12.2016, 07:45

Nema organizovanog dočeka Nove godine?

č: | fb:

Rukovodstvo grada još uvek nije odlučilo da li će biti organizovanog dočeka Nove godine sa koncertom na otvorenom. "Ništa još nismo odlučili samo smo naručili novogodišnju rasvetu", bio je kratak gradonačelnik Slobodan Gvozdenović odgovarajući na pitanje novinara da li će biti organizovanog dočeka 2017. godine.

 

Identično su odgovorili i pomoćnici gradonačelnika Miroslav Pimić i Saša Simić, koji su krajem novembra rekli da još uvek nije ništa odlučeno, uz konstataciju "uostalom rano je, ima još vremena!".

 

U gradskoj kasi je za doček Nove godine opredeljeno milion dinara, kao i lane. Kao i prošle, pa i pretprošle godine, ponavlja se isti scenario – dvadesetak dana pred Novu godinu rukovodstvo grada ne zna da li će i kakvog programa biti u Valjevu za najluđu noć.

 

Prošle godine je tek 14. decembra raspisana javna nabavka za organizovanje dočeka Nove godine i ta odluka je bila "iznuđena pod pritiskom javnosti", a ne zbog ranije planiranog programa dočeka Nove godine, pa je Valjevce u najluđoj noći zabavljao Vlado Gerigiev. Novogodišnji koncert, sa pratećom opremom i tehničkom realizacijom, Grad je koštao 1.950.000 dinara.

 

I prošle godine rukovodstvo grada je planiralo da organizuje samo program za decu sa žongleriima, vatrometom, Deda mrazom koji deli slatkiše, poput dočeka 2015, koji je koštao skoro pet hiljada evra, međutim u poslednji čas je odlučeno da to bude koncert Vlade Georgieva.

Ove godine odluka nije doneta ni u "poslednji čas", još uvek nije poznato da li će biti samo program za decu ili koncert ili jednostavno ništa, nego će pare preusmeriti u neke druge namene.

 

Vlado Georgiev - Nova godina u Valjevu

Vlado Georgiev - Nova godina u Valjevu (Foto: Đorđe Đoković)

Beograđane će u najluđoj noći zabavljati Plavi orkestar i Bajaga, Novobeograđanima će pevati Vlado Georgiev, dok će građani Kruševca u Novu 2017. godinu ući uz koncert "Riblje čorbe", koji će koštati 2, 2 miliona dinara. Zemunce će zabavljati Yu grupa.

 

U većini gradova, poput Valjeva, još uvek nije poznato da li će biti dočeka na otvorenom. Negde će biti organizovani i prednovogodišnji koncerti, poput Beograda gde će 30. decembra nastupati Bijelo dugme i Aca Luksa, a dan ranije Piloti i Tropiko bend. Na Ubu će prednovogodišnji koncert 22. decembra održati Aca Lukas.

 

Ima gradova i opština koje neće organizovati doček Nove godine na trgovima, nego će novac, koji je u budžetu planiran za najluđu noć, biti utrošen u neku humanitarnu akciju. Tako je rukovodstvo Požege odlučilo da 300.000 dinara, umesto za organizaciju dočeka Nove 2017. godine, preusmeri za popravku skenera u Opštoj bolnici u Užicu.

 

Aktuelno

Učenici (foto: Kolubarske.rs)
Grad Valjevo objavio Pre 21 sati 36 minuta

Konkurs za dodelu stipendija

Grad Valjevo je objavio konkurs za dodelu stipendija za školsku 2024/25. godinu. Prijave se podnose isključivo na pisarnici grada Valjeva, a rok za podnošenje je 25. oktobar 2024. godine.