Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
28.12.2016, 17:05

Organizovati stranku i postići dobar rezultata na izborima

č: | fb:

Cilj novoizabranog rukovodstva valjevskih demokrata jeste da u narednom periodu što više radi sa članstvom, da kvalitetno organizuje stranku i da se postigne što bolji rezultat na predstojećim izborima, rečeno je danas na konferenciji za novinare.

 

Novoizabrani predsednik GrO DS Slobodan Pavlović je poručio da će demokrate biti opozicija u gradskom parlamentu kao i do sada. "Davaćemo konkretne predloge, grad Valjevo mora biti mesto gde se kvalitetno i pristojno živi. Cilj nam je da u gradu ostaju svi oni koji su u njemu rođeni i da se u njega vraćaju svi oni koji završe fakultet", rekao je Pavlović.

 

Slobodan Pavlović

Slobodan Pavlović (Foto: Đorđe Đoković)

Njegov protivkandidat na izborima Nemanja Jakovljević najavio je da će se aktivno uključiti u rad Gradskog odbora uz očekivanje da DS zauzme poziciju čvrste opozicije, da ima jasne i konkretne predloge. "Aktuelna vlast svakog dana pravi loše poteze i zato u narednom periodu moramo biti još čvršći u svojim stavovima, još glasniji i profilisati se kao jaka opozicija", rekao je Jakovljević.

 

Na novinarsko pitanje da li postoji podela među valjevskim demokratama i to tako što je jedan kandidat naklonjen naprednjacima, a drugi socijalistima, pa bi u zavisnosti od toga pravili neke eventualne koalicije, dosadašnji predsednik GrO DS Duško Rakić odgovorio je da nema nikakvog osnova za takve priče.

 

"Priče o vezama sa SNS ili SPS po društvenim mrežama su bile pretežno anonimnih autora, i to onih koji nemaju veze sa DS, niti su dobronamerni. Već četiri godine, kako je promenjena vlast u Valjevu, priča se o navodnoj koaliciji, čas sa socijalistima, čas sa naprednjacima. Prethodne četiri godine su dokaz da te priče nisu tačne, da smo bili i ostali opozicija. DS nijednog trenutka nije bila ni blizu bilo kakvih dogovora u tom pravcu. Tako će biti i ubuduće", rekao je Rakić. 

 

On je dodao da u valjevskom parlamentu postoji stabilna većina koju čini 44 odbornika, otuda nema razloga da neko plasira priče o eventualnoj koaliciji demokrata sa bilo kojom vladajućom partijom.

 

Kao odbornik demokrata u Skupštini grada, Duško Rakić je oštro kritikovao to što su materijali za sednicu lokalnog parlamenta, koji se odnose na planove i programe javnih preduzeća, stigli tek u utorak uveče. On je taj postupak ocenio kao nesposobnost ili zlonamernost u pripremi sednice i najavio da će demokrate tražiti da se te tačke skinu sa dnevnog reda.

 

Aktuelno

Učenici (foto: Kolubarske.rs)
Grad Valjevo objavio Pre 19 sati 40 minuta

Konkurs za dodelu stipendija

Grad Valjevo je objavio konkurs za dodelu stipendija za školsku 2024/25. godinu. Prijave se podnose isključivo na pisarnici grada Valjeva, a rok za podnošenje je 25. oktobar 2024. godine.