Panorama Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
Panorama Valjeva (foto: Đorđe Đoković)
03.03.2017, 10:59

Popisano 20.000 nelegalnih objekata

č: | fb:

Na teritoriji Valjeva za mesec dana popisano je 20.000 nelegalno izgrađenih objekata, čime je ispoštovan zakonski rok da svi nezakonito izgrađeni objekti budu popisani do 1. marta. Pomoćnica ministra u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Darinka Đuran je rekla da je Gradska uprava Valjevo uradila veliki posao, pre svega "zbog mogućnosti da se prihoduje u budžet grada".

 

Ona je najavila da će sada, nakon popisa nelegalnih objekata, prvo biti doneto rešenja o rušenju tih objekata, ali to ne znači i da će se objekti biti srušeni.

 

"To je samo jedan postupak u nizu postupaka u okviru Zakona o ozakonjenju i poruka građanima je da daju minimum dokumentacije koja treba da se dostavi. Taksa za porodične i stambene objekte je 5.000 dinara i ukoliko uporedimo sa ranijim zakonima o legalizaciji, možemo da kažemo da je to minimum. Rok za donošenje rešenja je jedan kvartal, a krajnji rok za ozakonjenje je tri godine, što je i najavila potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović", rekla je pomoćnica ministra.

 

Ona je poručila građanima da legalizacija objekata čeka ili njih, ili njihove naslednike i da se mora upisati sve što je građeno, kako bi moglo da se prometuje na tržištu.

Pomoćnik gradonačelnika Saša Simić, koji je koordinator popisa nelagalno izgrađenih objekata je podsetio da je prošle godine u Valjevu popisano samo nekoliko hiljada, a za proteklih mesec dana, popisano je čak 20.000 nelegalno izgrađenih objekata.

Aktuelno

Učenici (foto: Kolubarske.rs)
Grad Valjevo objavio Pre 11 sati 31 minuta

Konkurs za dodelu stipendija

Grad Valjevo je objavio konkurs za dodelu stipendija za školsku 2024/25. godinu. Prijave se podnose isključivo na pisarnici grada Valjeva, a rok za podnošenje je 25. oktobar 2024. godine.

Pumpa za vodu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 22 sati

Bez vode Popučke i još pet sela

Zbog radova na vodovodnoj mreži u Popučkama (Iverak) u utorak 2.10.2024. godine od 7 do 15 časova, bez vodosnavdevanja će ostati potrošači u Popučkama, Zabrdici, Lukavcu, Dupljaju, Divcima i...