Knez Miloševa (BID zona) (foto: Đorđe Đoković)
Knez Miloševa (BID zona) (foto: Đorđe Đoković)
10.04.2017, 11:37

Za Bid zonu i "Opservatoria centar" 2,4 miliona dinara

č: | fb:

Iz gradskog budžeta sa 3,4 miliona dinara u ovoj godini biće sufinansirano osam programa od javnog interesa sa kojima su konkurisala Udruženja građana. Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je prihvatio predlog komisije da više od polovine novca pripadne BID trgovačkoj zoni - 1,4 miliona dinara i Hirurškoj sekciji Srpskog lekarskog društva, Udruženje "Opservatoria centar" - milion dinara.

Komisija, koju su činili predsednik Andra Savčić i članovi Miroslav Mandić, Marijana Stanojević i Ivan Beljić, kao i  predstavnik Odeljenja za lokalni razvoj i privredu Dušan Mrkić, predložila je da iz gradskog budžeta budu sufinansirani sledeći projekti, koji se smatraju programom od javnog interesa:

 

  • "Plesno leto na Gradskom trgu", Udruženje Dom kulture "Izvor" sa 120.000 dinara. 
  • "Internet, bezbednost, fasade, murali, obrazovanje, Valjevo divan grad",  BID trgovačka zona sa 1.400.000 dinara. 
  • "Uređenje prostora Mejina česma", Društvo istraživača "Vladimir Mandić Manda" sa 130.000 dinara.
  • "Epidemija znanja", Hirurška sekcija Srpskog lekarskog društva, Udruženje "Opservatoria centar" sa 1.000.000 dinara.
  • "Dete+ roditelj+vaspitač=kvalitetno obrazovanje", Udruženje "Anđeli čuvari" sa 100.000 dinara 
  • "Da se čuje naš glas", Udruženje "Rom" sa 120.000 dinara. 
  • "Aktivizam mladih u ruralnom području", Udruženje građana "Voće Povlen" sa 250.000 dinara. 
  • "Redukcija broja predatora u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti besnila koja ugrožava zdravlje ljudi na teritoriji Opštine Valjevo", LU "Braća Nedić" sa 280.000 dinara.

 

U rešenju, koje je potpisao gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, o sufinansiranju programa udruženja građana iz sredstava utvrđenih Odlukom o budžetu grada ta 2017. godinu, navodi se da se polovina odobrenih sredstava BID zoni odnsi na program koji je realizovan prošle godine u prvih šest meseci, dok će preostalih 700.000 dinara biti iplaćeno u "jednakim kvartalnim izbosima u tećm i četvrtom kvartalu, prema zahtevu korisnika na osnovu planiranih programskih aktivnosti i odobrenih sredstava".

 

U rešenju koje je potpisao gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović o raspodeli sredstava za sufinansiranje programa od javnog interesa udruženja građana, kao ni u zapisniku sa sednice komisije za izbor programa, nije navedeno koliko programa je pristiglo na konkurs, niti koji programi i koja udruženja građana su odbijena ili nisu dobila zeleno svetlo komisije.

Aktuelno

Učenici (foto: Kolubarske.rs)
Grad Valjevo objavio Pre 5 sati 33 minuta

Konkurs za dodelu stipendija

Grad Valjevo je objavio konkurs za dodelu stipendija za školsku 2024/25. godinu. Prijave se podnose isključivo na pisarnici grada Valjeva, a rok za podnošenje je 25. oktobar 2024. godine.

Pumpa za vodu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 16 sati 2 minuta

Bez vode Popučke i još pet sela

Zbog radova na vodovodnoj mreži u Popučkama (Iverak) u utorak 2.10.2024. godine od 7 do 15 časova, bez vodosnavdevanja će ostati potrošači u Popučkama, Zabrdici, Lukavcu, Dupljaju, Divcima i...