Kružni tok u Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
Kružni tok u Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
15.05.2017, 12:52

Redovno krpljenje, ali ne i redovno obaveštavanje o radovima

č: | fb:

Već nekoliko dana traju radovi na krpljenju udarnih rupa na gradskim ulicama, a na pojedinim mestima gde su veća oštećenja odlučeno je da bude kompletno zamenjen kolovozni zastor.

 

Međutim doneta je odluka o zameni asfalta umesto krpljenja rupa, ali nije doneta odluka da se vozači upozore da su u toku radovi i da se saobraćajnom signalizacijom obaveste da je raskrsnica zatvorena za saobraćaj zbog radova, što i zakon nalaže.

 

Kružni tok u Gradcu

Kružni tok u Gradcu (Foto: Đorđe Đoković)

Tako su danas počeli radovi na zameni asfalta na kružnom toku u Gradcu, bez obaveštenja i upozorenja da je kružni tok zatvoren za saobraćaj. U prometnoj raskrsnici, u koju se "ulivaju četiri pravca", radnici Građevinskog preduzeća "Komopresor ing", sa mehanizacijom za asfaltiranje, počeli su oko 13 časova radove na asfaltiranju ne dozvoljavajući prolaz, pa su se stvorile ogromne kolone vozila i ljutih vozača koji su negodovali, ne zbog radova, nego zbog toga što pre kružnog toka nije postavljeno obaveštenje da su u toku radovi i da se tuda ne može proći.

 

U jednom trenutku bilo je na desetine vozila zarobljenih u nepostrednoj blizini kružnog toka, koja nisu mogla da se pomere ni napred ni nazad, a na pitanje kada će biti dozvoljen prolaz, radnici su nemoćno slegali ramenima. Pojedini vozači su pokušavali da prođu, neki su ne mareći za radove to i učinili, i svojim kamionima prešli preko tek postavljenog sloja bitumena.

 

Zbog negodovanja, opšteg haosa i prolaska pojedinih, ali i pokušaja drugih da to isto učine, radnici su u jendom trenutku odlučili da puste vozila da prođu.

 

Kružni tok u Gradcu

Kružni tok u Gradcu (Foto: Đorđe Đoković)

Kružni tok u Gradcu

Kružni tok u Gradcu (Foto: Đorđe Đoković)

Načelnik Odlejenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović kaže da se već nekoliko dana, u okviru redovnog održavanja saobraćajnica za koje je izdvojeno u budžetu oko 8,8 miliona dinara, krpe udarne rupe na gradskim ulicama, a tamo gde su oštećenja velika, radi se kompletna zamena asfalta. On je bio iznenađen čuvši da je na kružnom toku u Gradcu nastao saobraćajni kolaps i da radovi nisu obeleženi, a vozači upozoreni. 

Kružni tok u Gradcu

Kružni tok u Gradcu (Foto: Đorđe Đoković)

 

Identična situacija se dogodila i u petak, kada je menjan asfalt na mostu kod Centra za kulturu i na delu saobraćajnice od mosta do benzinske pumpe. Ni tada nije bilo saobraćajnog znaka niti bilo kakvog drugog obaveštenja kako bi vozači izbegli taj deo grada, ali izbegli i maltretiranje.

 

Aktuelno

Učenici (foto: Kolubarske.rs)
Grad Valjevo objavio Pre 1 sati 22 minuta

Konkurs za dodelu stipendija

Grad Valjevo je objavio konkurs za dodelu stipendija za školsku 2024/25. godinu. Prijave se podnose isključivo na pisarnici grada Valjeva, a rok za podnošenje je 25. oktobar 2024. godine.

Pumpa za vodu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 11 sati 51 minuta

Bez vode Popučke i još pet sela

Zbog radova na vodovodnoj mreži u Popučkama (Iverak) u utorak 2.10.2024. godine od 7 do 15 časova, bez vodosnavdevanja će ostati potrošači u Popučkama, Zabrdici, Lukavcu, Dupljaju, Divcima i...