Rekonstruisana Dušanova ulica (foto: Đorđe Đoković)
Rekonstruisana Dušanova ulica (foto: Đorđe Đoković)
02.06.2017, 09:46

Dušanova ulica sa novim asfaltom i novom led rasvetom

č: | fb:

Završena je rekonstrukcija Dušanove ulice u dužini od 300 metara na potezu od "duplih traka" do Ulice Selimira Đorđevića. U okviru radova koji su koštali 11,5 miliona dinara, asfaltirana je saobraćajnica, urađeni su trotoari i postavljena je nova javna led rasveta.

 

Načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović kaže da je led rasveta donacija Češke Republike. Objašnjava da ova tehnologija omogućava štelovanje intenziteta svetla, kao i daljinsko i automatsko uključivanje i isključivanje rasvete, tačnije 12 sijalica koliko je postavljeno u Dušanovoj ulici.

 

- Daljinsko upravljanje nam je važno jer će nam omogućiti uštede, a znate da se iz gradskog budžeta za javnu rasvetu godišnje potroši 55 miliona dinara. U narednom periodu ćemo na osnovu toga kako se pokazala nova led rasveteau Dušanovoj ulici, planirati uvođenje te rasvere bar u one ulice koje tek treba da rekonstruišemo - najavljuje Trifunović.

Javna led rasveta

Javna led rasveta (Foto: Đorđe Đoković)

Mesto za novo drveće

Mesto za novo drveće (Foto: Đorđe Đoković)

 

Na mestu lipa u Dušanovoj ulici, čije je korenje "podiglo" trotoar, biće na proleće zasađeno novo drveće. I dok su "rupe" za sadnice popunjene zemljom, pitanje je kada će biti zatvorena "rupa", na ulici, na koju manje oprezni vozači mogu da nalete, s obzirom na to da nije obeležena. Kako nam je objasnio Zoran Trifunović poklopac je bio stavljen na šahtu, međutim već je neko uspeo "brzom brzinom" da ga skine. On je rekao da će danas radnici Vodovoda ponovo staviti poklopac na šahtu. Ne zna zbog čega "rupa" nije obeležena.

 

Moguće je da je poklopac skinut, a moguće je da nije ni stavljen, jer kako nam tvrde stanari tog dela Dušanove ulice, "rupa stoji danima".

Rupa u rekonstruisanoj Dušanovoj

Rupa u rekonstruisanoj Dušanovoj (Foto: Đorđe Đoković)

Neobeležena rupa u rekonstruisanoj Dušanovoj

Neobeležena rupa u rekonstruisanoj Dušanovoj (Foto: Đorđe Đoković)

 

I dok je deo Dušanove ulice od "duplih traka" do Ulice Selimira Đorđevića rekonstruisan, drugi deo do Karađorđeve ulice i dalje je u rupama i zakrpama.

 

Rekonstrukcija, kaže Trifunović zavisi od Republike, s obzirom na to da pripada regionalnom putu i u nadležnosti je Preduzeća za puteve Srbije. On dodaje da je gradsko rukovodstvo već razgovaralo sa ljudima iz tog javnog preduzeća i očekuje da će u narednom periodu i taj deo Dušanove ulice biti rekonstruisan.

Dušanova od duplih traka do Karađorđeve

Dušanova od duplih traka do Karađorđeve (Foto: Đorđe Đoković)

 

Radovi u Pantićevoj ulici

 

Počela je rekonstrukcija i Pantićeve ulice od Dušanove do Ulice Vuka Karadžića u dužini od skoro pola kilometra.

- Nakon završetka radova na vodovodnoj mreži, koji su u toku i trebalo bi da budu okončani do kraja nedelje, počeće rekonstrukcija kolovoza i trotoara, kao i zamena javne rasvete. Vrednost radova, koje su na tenderu dobili Preduzeće za puteve i preduzeće "Elektrovolt", je 13,1milion dinara - rekao je načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović.

Radovi na vodovodnoj mreži u Pantićevoj ulici

Radovi na vodovodnoj mreži u Pantićevoj ulici (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Učenici (foto: Kolubarske.rs)
Grad Valjevo objavio Pre 1 sati 23 minuta

Konkurs za dodelu stipendija

Grad Valjevo je objavio konkurs za dodelu stipendija za školsku 2024/25. godinu. Prijave se podnose isključivo na pisarnici grada Valjeva, a rok za podnošenje je 25. oktobar 2024. godine.

Pumpa za vodu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 11 sati 52 minuta

Bez vode Popučke i još pet sela

Zbog radova na vodovodnoj mreži u Popučkama (Iverak) u utorak 2.10.2024. godine od 7 do 15 časova, bez vodosnavdevanja će ostati potrošači u Popučkama, Zabrdici, Lukavcu, Dupljaju, Divcima i...