Berkova brana na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
Berkova brana na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
30.08.2017, 07:00

Brana ni ove godine neće biti očišćena

č: | fb:

Berkova brana na Gradcu još uvek nije očišćena i pored toga što je načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović krajem marta najavio da će čišćenje početi najkasnije u julu. Nezvanično saznajemo da je taj posao odložen za sledeću godinu.

 

U budžetu Grada planirano je deset miliona dinara za čišćenje betonske brane na Gradcu, međutim ni do danas nije objavljena javna nabavka i pored toga što se ovi radovi nalaze u Planu nabavki za 2017. godinu.

 

U Gradskoj upravi se pravdaju time da je problem to što su krajem juna, nakon hapšenja načelnika i službenika Gradske uprave, obustavljene javne nabavke jer je policija odnela računare sa programima i podacima javnih nabavki.

 

Međutim, niko od sagovornika Kolubarskih.rs nije odgovorio na pitanje "ako je obezbeđen novac u budžetu, ako je čišćenje brane u Planu nabavki za ovu godinu, ako je još krajem marta najavljeno da će čišćenje brane početi najkasnije u julu, zbog čega javna nabavka nije objavljena u aprilu ili maju, nego se čekao kraj juna"?

 

Nisu radovi na čišćenju Berkove brane na Gradcu jedini koji su u Planu nabavki za 2017. godinu, a još uvek nisu realizovani niti će biti do kraja godine i pored toga što su u budžetu opredeljena sredstva.

 

Planom nabavki za 2017. godinu precizirane su javne nabavke za radove i to 72, za nabavku dobara 16 i za usluge 46, za koje je u budžetu Valjeva opredeljeno 477.638.327 dinara. Do danas je, od 134 planirane javne nabavke, raspisano manje od polovine.

 

Među planiranim radovima, a koji još uvek nisu realizovani, su:

 

Izgradnja javne rasvete u parku Pećina - staza iznad Vodovoda, izrada fekalne kanalizacije u MZ Gorić i Popučke, izrada kišne kanalizacije u Ulici kneza Jovice, izgradnja biciklističke staze u Ulici vladike Nikolaja od Ulice Uzun Mirkove do Zaobilaznice (prva faza), asfaltiranje ulica na Divčibarama, od jezera do nove ski staze, izgradnja parkinga na Divčibarama sa bus stajalištem, izgradnja fontane u Bid zoni kod belog mosta, uklanjanje arhitektonskih barijera za invalidna lica, izgradnja pešačkog mosta na reci Jablanici kod Pivare, rekonstrukcija pešačke staze u parku na Pećini, izgradnja dečjeg igrališta za basket u Ulici Jakova Nenadovića...

Aktuelno

Pumpa za vodu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 2 sati 16 minuta

Bez vode Popučke i još pet sela

Zbog radova na vodovodnoj mreži u Popučkama (Iverak) u utorak 2.10.2024. godine od 7 do 15 časova, bez vodosnavdevanja će ostati potrošači u Popučkama, Zabrdici, Lukavcu, Dupljaju, Divcima i...