25.09.2017, 11:24

Grad postaje vlasnik i parcela Vidoja Vujića

č: | fb:

Gradsko veće usvojilo je predlog Odluke o zameni poreskog duga Društva "Vujić Valjevo" za parcele u Železničkoj ulici, pored zgrade stare železničke stanice, i zemljišta u Petnici pored fabrike "Vujić voda" i u blizini SRC Petnica.

 

Nakon što je Grad pre pet meseci postao vlasnik zgrade stare železničke stanice, koja je bila u vlasništvu Vidoja Vujića, umesto naplate poreskog duga preduzeća "Sloga", sada je Grad odlučio da zameni i deo poreskog duga Društva "Vujić Valjevo", koje za porez Gradu duguje 45,9 miliona dinara.

 

Vrednost neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 0,05 hektara u Železničkoj ulici je 9,8 miliona dinara, dok su parcele u Petnici, jedna površine 0,50 hektara a druga od 0,66 hektara, procenjene na oko deset miliona dinara. Ovom zamenom, Društvo "Vujić Valjevo" je poreski dug prema Gradu smanjilo za oko 26 miliona dinara, tako da su rate za poreski dug ove firme pokrivene za naredne tri godine. Nakon isteka tog perioda, Društvo "Vujić Valjevo" će nastaviti sa otplatom preostalog duga u ratama, kako je utvrđeno Unapred pripremljenim planom reorganizacije.

 

U obrazloženju Odluke o zameni poreskog duga za zemljište i parcele navodi se da je Drušrvo "Vujić Valjevo" 19. aprila 2017. godine "dostavilo gradonačelniku Valjeva ponudu o zameni ispunjenja odnosno preuzimanju dela imovine dužnika koju ovo privredno društvo može da ponudi". Dalje se navodi da je "Unapred pripremljenim planom reorganizacije utvrđena mogućnost da dužnik svoje obaveze utvrđene UPPR-om izvrši i kroz institut zamene ispunjenja u skladu sa Zakonom o obligacionim odnosima".

 

U Odluci, koju treba da usvoji i Skupština grada, piše da se "ovlašćuje gradonačelnik Slobodan Gvozdenović da u ime grada potpiše sporazum o zameni poreskog duga za imovinu Društva Vujić Valjevo".

 

Grad Valjevo je u maju postao vlasnik zgrade stare železničke stanice, umesto naplate poreskog duga preduzeća "Sloga"" koji iznosi 54,9 miliona dinara. Vrednost zgrade stare železničke stanice je 29,9 miliona dinara i za toliko je Grad smanjio poreski dug "Sloge", dok će ostatak biti izmiren prema Unapred pripremljenim planom reorganizacije.

 

Aktuelno

Česma (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 20 sati 46 minuta

Prekid u vodosnabdevanju

U utorak  01. oktobra 2024.godine od 8 do 14 časova, zbog radova na vodovodnoj mreži, bez vodosnabdevanja će biti potrošači u Ulici Suvoborska od Ulice Splitska prema Petnici, kao i svi potrošači...  · 1 komentar