Radovi (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Radovi (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
02.11.2017, 07:59

Više para za krpljenje, manje za čistoću

č: | fb:

U okviru drugog rebalansa budžeta Valjeva, predložena je i druga izmena plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture grada za 2017. godinu.

 

Baš kao i kod prvog rebalansa budžeta, i drugim se planira smanjenje ulaganja u komunalnu izgradnju i održavanje infrastrukture u gradu. Za te poslove je u budžetu na početku godine bilo planirano 747,5 miliona dinara, na polovini godine iznos je smanjen na 717,5 miliona, da bi sada dva meseca pred kraj godine bio korigovan na 653,8 miliona dinara ili manji za oko 94 milona dinara.

 

Manje para za vodosnabdevanje, čistoću, ekologiju...

 

Za vodosnabdevanje je u budžetu bilo planirano 110,5 miliona, da bi drugom izmenom Plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture taj inos bio manji za skoro duplo ili 50,4 miliona dinara. Najveći "gubitnik" je seoski vodovod Stubo-Rovni, za koji neće biti izdvojen ni dinar, a bilo je planirano 23,4 miliona dinara. 

 

Za održavanje čistoće na površinama javne namene bilo je planirano 47,4 miliona dinara, a drugom izmenom Plana taj iznos je sveden na 27,7 miliona dinara. Skoro duplo manje novca biće potrošeno za čišćenje i pranje ulica, umesto planiranih 35 miliona biće potrošeno 17 miliona dinara.

 

Za industrijsku zonu planiranih 45 miliona, smanjeni su na 26,5 miliona dinara, za zaštitu životne sredine umesto 27 miliona biće potrošeno osam miliona, dok će u razvoj omladine i sporta biti investirano oko 5,8 miliona od planiranih 24,5 miliona dinara.

 

Cifra od 19,5 miliona dinara za izgradnju i rekonstrukciju objekata od opšteg značaja svedena je na samo 5,8 miliona dinara.

 

Manje od planiranih sredstava biće utrošeno i za redovno održavanje vodenih tokova drugog reda, umesto 15 miliona opredeljeno je četiri miliona dinara.

 

Više para za krpljenje i rekonstrukciju ulica, zimsko čišćenje...

 

Na početku godine za redovno održavanje ulica i ulica od granitne kocke bilo je planirano 11 miliona, da bi nakon drugog rebalansa taj iznos bio povećan na 40,5 miliona dinara. Više novca, od planiranog u budžetu, biće utrošeno i za rekonstrukciju asfaltiranih ulica i to 11, 5 miliona dinara.

 

U budžetu za 2017. godinu za zimsko održavanje puteva i ulica bilo je opredeljeno 30 miliona dinara, da bi sada taj iznos bio povećan za 18 miliona dinara.

 

Za investiciono održavanje puteva bilo je planirano 25 miliona, dok će nakon druge izmene Plana biti potrošeno 37,5 miliona dinara, za održavanje makadamskih puteva biće potrošeno 11 miliona dinara više od planiranih 17 miliona dinara.

 

Drugu izmenu Plana komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture grada Valjeva za 2017. godinu usvojilo je Gradsko veće. Pred odbornicima Skupštine grada naćiće se na sednici lokalnog parlamenta u petak 3. novembra.

Aktuelno

Česma (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 14 sati 53 minuta

Prekid u vodosnabdevanju

U utorak  01. oktobra 2024.godine od 8 do 14 časova, zbog radova na vodovodnoj mreži, bez vodosnabdevanja će biti potrošači u Ulici Suvoborska od Ulice Splitska prema Petnici, kao i svi potrošači...  · 1 komentar