Donacija Metalprom (foto: Đorđe Đoković)
Donacija Metalprom (foto: Đorđe Đoković)
08.01.2018, 10:22

Novi kreveti i stolice za Opštu bolnicu

č: | fb:

Deset kreveta za intenzivnu negu na električni pogon i četiri stolice za službu Laboratorije, dar su valjevskog preduzeća "Metalprom" Opštoj bolnici u Valjevu. Ova donacija je utoliko značajnija, ako se ima u vidu podatak da "u ovom veku kupovine novih kreveta u valjevskoj bolnici nije bilo".

 

Vlasnik preduzeća "Metalprom", Borisav Radojičić kaže da je u dogovoru sa rukovodstvom bolnice odlučeno da se nabave kreveti za intenzivnu negu gde su smešteni teški bolesnici. Dodaje da kompanija "Metalprom" posebnu pažnju posvećuje programu sponzorstva i donacija.

 

- Podrška mladima, zatim ulaganje u obrazovanje, zdravstvo, nauku, kulturu, humanitarne svrhe, socijalnu zaštitu, kao i briga o životnoj sredini, predstvavljaju osnovne principe našeg poslovanja i na njima počiva strategija našeg društva. Nastojimo da obezbedimo da nam poslovanje bude društveno odgovorno, kako kroz realizaciju konkretnih aktivnosti, kao što je ova donacija Opštoj bolnici, tako i kroz ulaganje u edukaciju, posebno u oblasti zaštite životne sredine. Nadam se da ćemo i narednih godina biti u prilici da obezbedimo još donacija za Opštu bolnicu Valjevo, a sve na dobrobit korisnika usluga, odnosno građana grada Valjeva – rekao je Borisav Radojičić.

Pešić, Đorđić, Đurić i Radojičić

Pešić, Đorđić, Đurić i Radojičić (Foto: Đorđe Đoković)

Načelnik službe Anestezije, dr Zorica Đorđić je rekla da ova donacija svakako ima finansijsku vrednost, ali je najveća vrednost to što će najteži pacijenti, koji se leče u Opštoj bolnici Valjevo, sada imati priliku da taj težak period u svom životu i najudarniji momenat lečenja provedu u boljim i udobnijim krevetima sa svim pogodnostima koje ti kreveti pružaju.

 

Načelnik službe Laboratorije Ljubica Pešić se zahvalila, pre svega u ime pacijenata jer će nove stolice olakšati upravo njima."Do sada su za pacijente korišćene najobičnije stolice. Ove nove imaju mogućnost podešavanja položaja, tako da će im biti udobnije i komfornije nego što je bilo do sada", rekla je Pešić.

 

V.d. direktora Opšte bolnice Valjevo, dr Zoran Đurić, zahvalio se donatoru i istakao značaj jedne ovakve donacije, pre svega za komfor najtežih pacijenata koji se zbrinjavaju u jedinici Intenzivne nege. Odgovarajući na pitanje novinara kada je Opšta bolnica poslednji put kupila nove krevete, dr Đurić je rekao da "u ovom veku kupovine kreveta nije bilo".

Dodao je da je i prethodnih godina bilo donacija, tako da je na Odeljneju urologije nabavljeno deset kreveta na motor, koji su značajno olakšali i pacijentima i zaposlenima.

Donacija Metalprom

Donacija Metalprom (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Česma (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 7 sati 36 minuta

Prekid u vodosnabdevanju

U utorak  01. oktobra 2024.godine od 8 do 14 časova, zbog radova na vodovodnoj mreži, bez vodosnabdevanja će biti potrošači u Ulici Suvoborska od Ulice Splitska prema Petnici, kao i svi potrošači...

Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
Republički zavod za statistiku Pre 21 sati 24 minuta

Valjevo po zaradama i dalje ispod republičkog proseka

Prosečna zarada u Valjevu, bez poreza i doprinosa, u julu 2024. godine iznosila je 86.858 dinara, što je za 10.977 dinara ispod republičkog proseka koji je iznosio 97.835 dinara. Najplaćeniji i u...  · 2 komentara

 (foto: )
U selu Gornje Leskovice Pre 21 sati 13 minuta

Obeležena godišnjica smrti vojnika Stojadina Mirkovića

U selu Gornje Leskovice kod Valjeva, u nedelju je obeležena godišnjica smrti vojnika Stojadina Mirkovića (19), heroja podno Povlena. Priča o herojstvu mladog Stojadina Mirkovića traje i danas. Kao...