Košarkaški teren na Pećini (6. 03. 2018.) (foto: Đorđe Đoković)
Košarkaški teren na Pećini (6. 03. 2018.) (foto: Đorđe Đoković)
07.03.2018, 07:58

Ima para, ali nema novog terena?

č: | fb:

Košarkaški teren na Pećini još uvek nije rekonstruisan i pored toga što je prošle godine najavljeno da će taj teren biti obnovljen 2017. godine sredstvima Ministarstva omladine i sporta koja su obezbeđena iz IPA fondova EU.

Košarkaški teren na Pećini (13. 03. 2017.)

Košarkaški teren na Pećini (13. 03. 2017.) (Foto: Đorđe Đoković)

Pre godinu dana, tačnije 13. marta, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je, upravo na ruiniranom terenu, novinarima saopštio lepu vest da će košarkaški teren na Pećini biti rekonstruisan "ove godine", u koji će biti uloženo 4,5 miliona dinara iz IPA fondova, za koji je Valjevo konkurisalo pre dve godine.

 

"Tako će na Pećini, pored tenisa i fudbala, svoje mesto dobiti i košarka i privući neke nove Miloše i ostale šampione koje Srbija zaslužuje", rekao je tada Udovičić.

 

Sa ministrom na košarkaškom terenu na Pećini bili su gradonačelnik Slobodan Gvozdenović i njegov zamenik Dragan Jeremić, koji je objasnio da će pored nove podloge i novih konstrukcija za koševe, biti izgrađene i tribine, kojih na starom terenu nije bilo.

 

Čelnici Valjeva rekli su tada da "žele da unaprede sportsku infrastrukturu u gradu", a gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je rekao da će Grad jasno predočiti Ministarstvu potrebe sportske infrastrukture u gradu. "Grad će učestvovati onoliko koliko nam to mogućnosti dozvoljavaju i nadam se u saradnji sa ministarstvom da ćemo postići rezultate", rekao je Gvozdenović pre godinu dana.

Jeremić, Gvozdenović i Udovičić  (13. 03. 2017.)

Jeremić, Gvozdenović i Udovičić (13. 03. 2017.) (Foto: Đorđe Đoković)

 

Ministar Udovičić je podsetio da je Ministarstvo omladine i sporta uspelo da obezbedi iz IPA fondova novac za rekonstrukciju i izgradnju 25 sportskih terena i 27 dečjih igrališta širom Srbije, među kojima je i košarkaški teren na Pećini.

 

"To znači da ćemo obnoviti 52 sportska terena koja će biti dostupna za sve građane, da se besplatno bave sportom i da nema privilegovanih. Želja nam jeste da što više ovakvih terena koji su dostupni svima rekonstruišemo i na taj način privučemo što više dece na ovakva igrališta", rekao je ministar omladine i sporta.

Udovičić i Gvozdenović (13. 03. 2017.)

Udovičić i Gvozdenović (13. 03. 2017.) (Foto: Đorđe Đoković)

 

Pre godinu dana, hladnog i kišovitog martovskog dana, ministar i čelni ljudi Valjeva su se fotografisali na ruiniranom terenu na Pećini, "izjavili se" novinarima, obećali novo igralište, okrenuli se i otišli. Ministar put Beograda, sigurno je već zaboravio na Valjevo i na 4,5 miliona dinara iz IPA fondova, ali u Valjevu su ostali gradonačelnik i njegov zamenik, koji ne bi trebalo da zaborave.

 

Zbog čega još uvek nije počela rekonstrukcija košarkaškog terena, kao i sređivanje staza u parku Pećina, što je takođe najavljeno prošle godine, nismo saznali. Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, već tradicionalno, ne odgovara na naše telefonske pozive, dok ostalima iz gradske vlasti nije dozvoljeno da govore za Kolubarske.rs bez dozvole gradonačelnika, koju po pravilu ne dobijaju. 

Košarkaški teren na Pećini (6. 03. 2018.)

Košarkaški teren na Pećini (6. 03. 2018.) (Foto: Đorđe Đoković)

Košarkaški teren na Pećini (6. 03. 2018.)

Košarkaški teren na Pećini (6. 03. 2018.) (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Česma (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 46 minuta

Prekid u vodosnabdevanju

U utorak  01. oktobra 2024.godine od 8 do 14 časova, zbog radova na vodovodnoj mreži, bez vodosnabdevanja će biti potrošači u Ulici Suvoborska od Ulice Splitska prema Petnici, kao i svi potrošači...

Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
Republički zavod za statistiku Pre 14 sati 34 minuta

Valjevo po zaradama i dalje ispod republičkog proseka

Prosečna zarada u Valjevu, bez poreza i doprinosa, u julu 2024. godine iznosila je 86.858 dinara, što je za 10.977 dinara ispod republičkog proseka koji je iznosio 97.835 dinara. Najplaćeniji i u...  · 1 komentar

 (foto: )
U selu Gornje Leskovice Pre 14 sati 23 minuta

Obeležena godišnjica smrti vojnika Stojadina Mirkovića

U selu Gornje Leskovice kod Valjeva, u nedelju je obeležena godišnjica smrti vojnika Stojadina Mirkovića (19), heroja podno Povlena. Priča o herojstvu mladog Stojadina Mirkovića traje i danas. Kao...