Pomozi mi da izgovorim (foto: Fondacija Osmeh na dar)
Pomozi mi da izgovorim (foto: Fondacija Osmeh na dar)
08.04.2018, 07:50

Širimo osmehe zajedno!

č: | fb:

Fondacija Osmeh na dar poziva Valjevce – pojedince, preduzeća, ustanove da se uključe u osmu Vaskršnju akcija, koja se realizuje pod apelom "Pomozi mi da izgovorim". Glavni cilj je prikupljanje sredstava za kupovinu logopedskog KSAFA-m aparata za decu sa smetnjama u razvoju iz Vranja i okoline.

 

Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Vule Antić" iz Vranja je jedina škola u Pčinjskom okrugu koja upisuje decu sa smetnjama u razvoju na osnovu mišljenja IRK. U septembru je u školu upisano 93 učenika, a broj dece obuhvaćen logopedskim tretmanom je 80 posto od ukupnog broja dece u školi (uz to škola sarađuje i sa ostalim redovnim školama i pruža podršku deci sa govorno-jezičkom patologijom).

 

KSAFA-m aparat poboljšava kvalitet logopedskog tretmana i omogućava ranu detekciju i dijagnostiku, a uz to značajno skraćuje vreme saniranja logopedskog problema. Zbog nedostatka KSAFA- m aparata u školi, deca sa roditeljima putuju ili se sele u druge gradove u cilju korišćenja ovog aparata.

  

Sve navedeno je od presudnog značaja da kupovina KSAFA-m aparata bude glavni cilj naše Vaskršnje akcije. Cena aparata je oko 365.000  dinara.

 

Uz navedeni cilj, nadamo se da ćemo uspeti da raširimo osmehe i:

1)  u Kragujevcu (kupovina pulsnog oksimetra za Kliniku za pedijatriju - oko 100.000 dinara),

2)  u Vojvodini (kupovina igračaka i fotoaparata za 2 vrtića, oko 15.000 dinara),

3)  na Kosmetu (akcija za 14 mališana iz sela Cernica).

 

Akcija Osmeh na dar realizuje se 2006. godine kada je grupa studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu došla na ideju da organizuje akciju prikupljanja novogodišnjih paketića za decu na Kosovu i Metohiji.

 

Tada je prikupljen i uručen veliki broj paketića deci u najugroženijim enklavama na Kosovu i Metohiji. Fondacija Osmeh na dar osnovana je 2009. godine, akcija se proširila na skoro sve fakultete svih univerziteta u Srbiji, ali i na mnoge osnovne i srednje škole, sportska društva i firme.

 

Zahvaljujući  brojnim prijateljima i donatorima koji su u našem radu prepoznali iskrenu nameru i pridružili se akciji do danas smo podelili 20 000 novogodišnjih paketića, organizovali sedam Vaskršnjih akcija, dva Osmehova festivala lampiona i na desetine humanitarnih sportskih turnira.

 

Uz sve navedeno Fondacija Osmeh na dar se godinama trudi da pomaže socijalno i zdravstveno ugroženu decu (realizovano je preko 50 akcija pomoći za ugrožene porodice, donirano 4 pulsna oksimetra za Odeljenje neonatologije u Novom Sadu, aktivirano 5 SMS brojeva za pomoć oboleloj deci...), ali i da aktivno deluje na razvoj kulture i obrazovanja u siromašnim i nerazvijenim oblastima Srbije kroz donacije udžbenika, nastavnih sredstava i kompjutera (renoviran laminat u OŠ "Vuk Karadžić" u Prilužju, donirano preko 10 kompjutera, realozovano nekoliko akcija doniranja knjiga za biblioteke širom Srbije).

 

Fondacija poziva preduzeća, obrazovne institucije i sam grad Valjevo da nam se donacijama pridruže u realizaciji ciljeva predstojeće Vaskršnje akcije. Širimo osmehe zajedno!

 

Zainteresovani donatori sve neophodne informacije i uputstva mogu dobiti od Tijane Perišić na broj +381 64 44 98 219, ili slanjem mejla na [email protected]. Žiro račun Fondacije Osmeh na dar: Piraeus banka 125-1771194-80

Aktuelno

Česma (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 44 minuta

Prekid u vodosnabdevanju

U utorak  01. oktobra 2024.godine od 8 do 14 časova, zbog radova na vodovodnoj mreži, bez vodosnabdevanja će biti potrošači u Ulici Suvoborska od Ulice Splitska prema Petnici, kao i svi potrošači...

Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
Republički zavod za statistiku Pre 14 sati 32 minuta

Valjevo po zaradama i dalje ispod republičkog proseka

Prosečna zarada u Valjevu, bez poreza i doprinosa, u julu 2024. godine iznosila je 86.858 dinara, što je za 10.977 dinara ispod republičkog proseka koji je iznosio 97.835 dinara. Najplaćeniji i u...  · 1 komentar

 (foto: )
U selu Gornje Leskovice Pre 14 sati 20 minuta

Obeležena godišnjica smrti vojnika Stojadina Mirkovića

U selu Gornje Leskovice kod Valjeva, u nedelju je obeležena godišnjica smrti vojnika Stojadina Mirkovića (19), heroja podno Povlena. Priča o herojstvu mladog Stojadina Mirkovića traje i danas. Kao...