Zoran Živković (foto: Đorđe Đoković)
Zoran Živković (foto: Đorđe Đoković)
05.06.2018, 13:13

Zoran Živković: "Trudiću se da Valjevo postane naša priča"

č: | fb:

"Hvala vam na ukazanom poverenju. Trudiću se da zajedno sa gradonačelnikom dr Gvozdenovićem Valjevo postane naša priča u parvom smislu te reči, a koliko ćemo u tome uspeti pokazaće vreme".

 

Ovim rečima se odbornicima u Skupštini grada obratio novoizabrani zamenik gradonačelnika Valjeva dr Zoran Živković (SPS), koji je na toj funkciji zamenio Dragana Jeremića čiju je ostavku Skupština grada konstatovala na današnjoj sednici, a koga je 24. maja Vlada Srbije imenovala za državnog sekretara u Ministarstvu zaštite životne sredine.

 

Pedsedavajući Milorad Ilić je novoizabranom zameniku gradonačelnika čestitao i skrenuo pažnju na to da sada napušta odborničku klupu i da treba da se smesti na mesto, pored gradonačelnika, koje je u sali Skupštine rezervisano za zamenika gradonačelnika.

 

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je dobacio: "Najbolje je biti odbornik, to ja najbolje znam!".

 

Slobodan Gvozdenopvić i Zoran Živković

Slobodan Gvozdenopvić i Zoran Živković (Foto: Đorđe Đoković)

Gradonačelnik Gvozdenović je čestitao svom zameniku, naglašavajući da on lično i SNS imaju odličnu saradnju sa SPS-om i tu nema nikakve dileme, što dokazuju "događaji i projekti, kao i ulaganja srpske Vlade u naš grad zadnjih nekoliko meseci".

 

"Ja imam odličnu saradnju sa zakonodavnom vlašću znajući da je ona iznad svih nas i da tako treba i da bude, imam saradnju i sa predsednikom Skupštine. Prethodni gradonačelnik je promenio tri zamenika, siguran sam da ćemo mi ovde stati i da nećemo tako lako više menjati zamenike. Dr Zoran Živković je moj školski drug i sa velikim zadovoljstvom ću sa njim sarađivati kao što smo sarađivali na poslu koje nam je osnovno zanimanje", poručio je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

 

Za izbor Zorana Živkovića na mesto zamenika gradonačelnika Valjeva glasao je 41 od 42 prisutna odbornika vladajuće koalicije čiju okosnicu čine SNS i SPS, dok odbornici opozicije DS, dvoje bivših iz "Dosta je bilo", i jedan samostalni odbornik nisu glasali za izbor zamenika gradonačelnika, niti su želeli da učestvuju u radu Komisije za sprovođenje glasanja imenovanja zamenika gradonačelnika.

 

Biografija novoizabranog gradonačelnika

 

Dr Zoran Živković je rođen 1964. godine u Valjevu, gde je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Diplomirao je 1989. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Stalno je zaposlen od 1989. godine, jedno vreme je radio kao lekar opšte medicine u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja, a od 2008. godine kao specijalista nuklerane medicine radi pri Službi radiologije Opšte bolnice Valjevo.

 

Bio je odbornik Skupštine grada u više saziva, a u mandatu 2012-2016, u periodu od godinu dana obavljao je funkciju zamenika predsednika Skupštine grada. U sazivu od 20. juna 2016. izabran je za odbornika sa liste "SPS-JS-SNP-Naša priča je Valjevo". 

Aktuelno

Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
Republički zavod za statistiku Pre 6 sati 33 minuta

Valjevo po zaradama i dalje ispod republičkog proseka

Prosečna zarada u Valjevu, bez poreza i doprinosa, u julu 2024. godine iznosila je 86.858 dinara, što je za 10.977 dinara ispod republičkog proseka koji je iznosio 97.835 dinara. Najplaćeniji i u...

 (foto: )
U selu Gornje Leskovice Pre 6 sati 21 minuta

Obeležena godišnjica smrti vojnika Stojadina Mirkovića

U selu Gornje Leskovice kod Valjeva, u nedelju je obeležena godišnjica smrti vojnika Stojadina Mirkovića (19), heroja podno Povlena. Priča o herojstvu mladog Stojadina Mirkovića traje i danas. Kao...