Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
06.06.2018, 13:54

Novi direktori Doma zdravlja i Vidraka

č: | fb:

Odlukom vladajuće većine za v. d. direktora Doma zdravlja imenovana je dr Branka Antić, zaposlena u Domu zdravlja, dok će v. d. direktora JKP "Vidrak" biti diplomirani ekonomista Jelena Kalat, zaposlna u Domu zdravlja, kadrovi SNS.

 

Pre njihovog imenovanja na sednici Skupštine grada usvojene su ostavke direktora zdravstvene ustanove dr Zavena der Hazarjana i javnog preduzeća Ksenije Badem Nenadović.

 

Ostavke i imenovanja su prošli u paketu, bez skupštinske rasprave, tako da je javnost ostala uskraćena za više informacija o razlozima povlačenja direktora, niti je saznala nešto više o novim direktorima, osim uobičajenih podataka iz njihve biografije dostavljene Skupštini grada.

 

Ksenija Badem Nenadović, dosadašnji v.d. direktora JKP "Vidrak", koja je na funkciji bila samo sedam meseci, navodeći razloge svoje ostavke je, pored ostalog, napisala: "Zbog nemogućnosti da nesmetano obavljam posao v. d. direktora, a što je prouzrokovano raznim dešavanjima i verovatno mojom nespremnosti da vršim ovu funkciju dajem neopozivu ostavku".

 

Na njeno mesto je imenovana Jelena Kalat, diplomirani ekonomista, koordinator službe za pravne i ekonomsko-finansijske poslove Doma zdravlja.

 

U njenoj  biografiji piše da je rođena 1981. godine, završila je Fakultet za poslovnu ekonomiju i zaposlena je u Domu zdravlja. Nije navedeno radno angažovanje, niti godine radnog iskustva.

 

Piše da ima "odlične veštine komunikacije, seminari, obuke, treninzi, prezentacije, odlične pregovaračke veštine, odlične veštine organizacije i upravljanja, bila je zadužena za upravljanje timovima raznih veličina". Od poslovnih veština u svojoj biografiji Jelena Kalat je napisala da ima "dobre komunikacione veštine uključujući slušanje i govor, rešavanje problema, veštine ličnog razvoja i razvoja karijere..." Bila je angažovana, kao menadžer, na projektu EU "Nevidljiva deca".

Skupština grada

Skupština grada (Foto: Đorđe Đoković)

Pojedini odbornici, pa i oni iz vladajuće koalicije SNS i SPS, u skupštinskom holu su komentarisali da "nema smisla da medicinska sestra bude direktor JKP Vidrak". Nezvanično saznajemo, iz biografije se to ne vidi, da je Jelena Kalat bila medicinska sestra u Domu zdravlja, nedavno je završila, kako rekoše, "neki fakultet" i po završetku fakulteta je radila u službi za pravne i ekonomske poslove Doma zdravlja.

 

Na jučerašnjoj sednici Skupštine grada, pre imenovanja v. d. direktora Doma zdravlja, Jelena Kalat je razrešena sa mesta predsednika NO JKP "Polet", umesto nje je imenovana Milica Dasović, diplomirani pravnik. Takođe je razrešena dužnosti predsednika UO Centra za kulturu, nasledio je Miloš Milutinović.

 

Promene na čelu Doma zdravlja

 

Direktor Doma zdravlja dr Zavena der Hazarjana, koji je na tu funkciju izabran pre dve godine javnim konkursom na period od četiri godine, napisao je da "zbog privatnih razloga nije više u mogućnosti da obavlja poslove direktora i zato podnosi ostavku".

 

Umesto der Hazarjana je izabrana dr Branka Antić. U njenoj biografiji piše da je rođena 1974. godine, Medicinski fakultet u Beogradu upisala je 1995, a završila 2002. godine. U Domu zdravlja je radila je od 2003-2004, potom je do 2007. službovala u valjevskoj bolnici, da bi se iste godine vratila u Dom zdravlja, gde je i danas zaposlena.

 

U njenoj biografiji još piše da je "savesna, komunikativna, kritična, savladala je sve veštine potrebne za rad, bila je godinu dana načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu".

 

Promene i u komisijama

 

Na jučerašnjoj sednici Skupštine grada imenovan je prof. dr Miroljub Ivanović za predsednika Komisije za određivanje naziva delovima naseljenih mesta, ulicama i trgovima.

 

Ivanović je nasledio dosadašnjeg predsednika Milorada Radojčića, koji je podneo ostavku jer je "ušao u osmu deceniju života i iz zdravstvenih razloga", smatrajući da je "nakon pet decenija angažovanja u društvenom životu Valjeva, vreme da dužnost ustupi mlađim, ambicioznijim, upornijim i kreativnijim kadrovina".

Aktuelno

Trg vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
Republički zavod za statistiku Pre 6 sati 27 minuta

Valjevo po zaradama i dalje ispod republičkog proseka

Prosečna zarada u Valjevu, bez poreza i doprinosa, u julu 2024. godine iznosila je 86.858 dinara, što je za 10.977 dinara ispod republičkog proseka koji je iznosio 97.835 dinara. Najplaćeniji i u...

 (foto: )
U selu Gornje Leskovice Pre 6 sati 16 minuta

Obeležena godišnjica smrti vojnika Stojadina Mirkovića

U selu Gornje Leskovice kod Valjeva, u nedelju je obeležena godišnjica smrti vojnika Stojadina Mirkovića (19), heroja podno Povlena. Priča o herojstvu mladog Stojadina Mirkovića traje i danas. Kao...