Šesta osnovna škola (foto: Đorđe Đoković)
Šesta osnovna škola (foto: Đorđe Đoković)
26.09.2018, 06:57

Grad kupuje novi kotao za Šestu školu

č: | fb:

Đaci OŠ "Milovan Glišić" u novi školski objekat nisu se preselili ovog septembra zbog neadekvatnog grejanja, a ne samo zbog "nesihronizovanih izvođača i podizvođača radova, zbog nestandardnih utičnica ili zbog čišćenja, pranja i košenja", kako je to tvrdio Mihailo Milutinović objašnjavajući zbog čega će se đaci useliti tek 12. novembra nakon jesenjeg raspusta.

 

Gradska uprava Valjeva objavila je juče tender za nabavku i ugradnju kotla u kotlarnici nove OŠ "Milovan Glišić", čime je potvrđeno pisanje Kolubarskih.rs početkom septembra da je kotlarnica "odložila" otvaranje nove Šeste škole.  

 

Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji ove javne nabavke, Grad kupuje kotao na mazut minimalne snage 530 kW, pumpe, ventile, cevi..., ali je navedeno i to da treba "dovesti instalaciju vode u kotlarnicu, postaviti umivaonik za potrebe radnika na održavanju kotlarnice i u sklopu radova postaviti kanalizacioni odvod". Takođe, potrebno je izraditi odmuljnu jamu u podu kotlarnice. 

 

Vrednost ove javne nabavke, kako je precizirano u Planu javnih nabavki, je 4,8 miliona dinara sa PDV-om, a rok za podnošenje ponuda je 4. oktobar 2018. godine.

 

Podsećamo, Mihailo Milutinović, koga je gradonačelnik postavio za koordinatora izvođenja završnih radova na OŠ "Milovan Glišić", je negirao informaciju da je otvaranje Šeste škole odloženo jer postoje problemi sa kotlarnicom i grejanjem.

 

On je početkom septembra medijima izjavio da su "obavljene topla i hladna proba, da je obavljena primopredaja kotlarnice i instalacija, i da su inženjeri Modulora i Grada rekli da to odgovara".

 

Nejasno je zbog čega gradsko rukovodstvo krije da je kotao na mazut, koji je ranije nabavljen i ugrađen u novi objekat Šeste škole, neadekvatan ili nedovoljan za grejanje 6.300 kvadrata i da je to osnovni razlog zbog koga škola nije otvorena 3. septembra, nego je odloženo za 12. novembar nakon jesenjeg raspusta.

Aktuelno

Zubno (foto: Đorđe Đoković)
U nedelju 29. septembra 28.09.2024

Preventivni stomatološki pregledi

Zdravlje usta i zuba su u fokusu ovog vikenda pa su i preventivni pregledi skoncentrisani na stomatološke službe Zdravstevnog centra Valjevo. Od 8 do 17 časova pregledi za trudnice, porodilje (do...

Izložba cveća u Parku na Jadru (april) (foto: Kolubarske.re)
U Parku Vide Jocić na Jadru 27.09.2024

Izložba cveća i sadnog materijla

U Parku Vide Jocić na Jadru danas će biti otvorena jesenja izložba cveća i sadnog materijala u organizaciji preduzeća "Agrorazvoj – valjevske doline" i grad Valjevo. Svečano otvaranje je najavljeno...