Marija Obradović i Anica Mićić (foto: www.muzika.edu.rs)
Marija Obradović i Anica Mićić (foto: www.muzika.edu.rs)
29.10.2018, 13:52

Marija i Anica kao izuzetne na muzičkoj akademiji u Ljubljani

č: | fb:

U godini jubileja valjevske muzičke škole, flautistkinje Marija Obradović i Anica Mićić ostvarile su još jedan uspeh. Učenice muzičke škole u klasi prof. Aleksandra Burkerta su na "Visokoj šoli za glasbo", odnosno muzičkoj akademiji u Ljubljani, položile audiciju za EMARS MASTER program ove prestižne institucije namenjen mladim talentovanim muzičarima.

 

Ovaj projekat ljubljanske muzičke akademije predviđa rad vrhunskih univerzitetskih profesora sa talentovanim flautistima, violinistima, violistima, čelistima i klarinetistima u trajanju od jedne godine, nakon čega, polaznici realizuju koncert sa Ljubljanskom Filharmonijom. EMARS MASTER program je namenjen izuzetno talentovanoj deci iz čitave Evrope i u toku godine okupi oko 20 najboljih, koji svojim kvalitetima, intelektualnom i muzičkom zrelošću uspeju da se plasiraju kao izuzetni.

 

Ovaj program muzička akademija iz Ljubljane neguje nekoliko godina unazad i on je bez sumnje, ulaznica u evropski vrh muzičkog izvođaštva, jer predviđa visoko profesionalni rad sa polaznicima, brojne koncerte, takmičenja najvišeg svetskog ranga i koncertiranje sa Ljubljanskom Filharmonijom koja je poslednjih godina po svom kvalitetu uspela da se nametne kao jedan od najboljih evropskih orkestara.

 

Anica Mićić i Marija Obradović su valjevskoj javnosti već poznate po brojnim vrlo značajnim uspesima i na domaćim i na evropskim takmičenjima sa kojih su se vraćale sa zvanjima laureata. Zahvaljuući sjajnoj saradnji sa svojim prof. Aleksadrom Burkertom uspele su da se nametnu kao favoriti u svojoj generaciji i na evropskom nivou i u vrlo mladom uzrastu dostignu izvođački nivo akademskog kvaliteta.

 

Valjevska muzička škola "Živorad Grbić" je prošle godine započela saradnju sa profesorima muzičke akademije u Ljubljani, među kojima je i prof. Matej Zupan, mentor Emars Master programa za flautu. Trend saradnje sa evropskim školama i akademijama, što je svakako jedna od njenih najlepših i najkvalitetnijih specifičnosti, škola će nastaviti i u budućnosti jer upravo je uspeh Marije Obradović i Anice Mićić, još jedan  dokaz da u Valjevu postoji muzički potencijal vredan svetskih podijuma, i da ga MŠ "Živorad Grbić" vrlo odgovorno i posvećeno neguje i vrednuje.

Aktuelno

Zubno (foto: Đorđe Đoković)
U nedelju 29. septembra 28.09.2024

Preventivni stomatološki pregledi

Zdravlje usta i zuba su u fokusu ovog vikenda pa su i preventivni pregledi skoncentrisani na stomatološke službe Zdravstevnog centra Valjevo. Od 8 do 17 časova pregledi za trudnice, porodilje (do...

Izložba cveća u Parku na Jadru (april) (foto: Kolubarske.re)
U Parku Vide Jocić na Jadru 27.09.2024

Izložba cveća i sadnog materijla

U Parku Vide Jocić na Jadru danas će biti otvorena jesenja izložba cveća i sadnog materijala u organizaciji preduzeća "Agrorazvoj – valjevske doline" i grad Valjevo. Svečano otvaranje je najavljeno...