Česma u parku preko puta Centra za kulturu (foto: Kolubarske.rs)
Česma u parku preko puta Centra za kulturu (foto: Kolubarske.rs)
30.10.2018, 07:45

U planu javni toalet u parku prekoputa Centra za kulturu

č: | fb:

U parku prekoputa Centra za kulturu, gde je nedavno postavljena javna česma, sudeći po objavljenoj javnoj nabavci, planirana je izgradnja javnog toaleta. To će biti prvi i za sada jedini javni toalet u centru Valjeva.

 

Grad Valjevo je raspisao javnu nabavku za izradu projektno-tehničke dokumentacije za javni toalet u parku prekoputa Centra za kulturu. Procenjena vrednost te javne nabavke je 500 hiljada dinara, rok za podnošenje ponuda je 30. novembar, dok je rok za izvršenje usluga 45 kalendarskih dana.

 

U projektnom zadatku je precizirano da projektno-tehnička dokumentacija treba da sadrži, pored projekta vodovoda, kanalizacije, elekto i mašinskih instalacija, i  projekat pristupnih saobraćajnih površina sa javnim osvetljenjem, kao i elaborat energetske efikasnosti.

 

U tehničkoj dokumentaciji je, pored ostalog, navedeno da objekat treba da bude montažno-demontažnog tipa; treba da sadrži minimalno dve odvojene muške kabine sa predprostorom i dve odvojene ženske kabine sa predprostorom, jednu odvojenu kabinu za invalidna lica i jednu prostoriju za higijenu.

 

Objekat treba da bude sa svom potrebnom galanterijom - vešalice za odeću, nosač papira, rukohvati, sapun dozator, sušač za ruke toplim vazduhom na foto ćeliju, kanta za otpatke, ogledalo, spoljna stolarija, protiv-klizna keramika, keramičke sanitarije, vodokotlići, držači za sanitarije invalidnih lica.

 

Konstrukcija objekta - strukturno nosivi elementi nerđajući čelični, pocinkovani, nevidljivi čelični elementi, drveni elementi; vrata treba da budu klasična spoljna otvoriva sa automatom za zatvaranje...

 

U Planu javnih nabavki za ovu godinu, planirana su sredstva samo za izradu projektno-tehničke dokumentacije za javni toalet u parku prekoputa Centra za kulturu, ali u ovoj godini nije planirana i izgradnja javnog toaleta. Osim ukoliko novac za ove radove ne bude obezbeđen čatrnaestom izmenom Plana javnih nabvaki za 2018. godinu.

 

Tenderi za izradu projekata

 

Od početka godine do danas objavljeno je, pored nekoliko javnih nabavki za izradu projektne dokumentacije za sanaciju nekoliko klizišta, i deset tendera za izradu projekata.

 

Među njima su projektovanje javne rasvete u Užičkoj ulici, izrada projekta parcelacije gradske kuće na Divčibarama, izrada projekta regulacije reke Krivošije, projektovanje nasipa na reci Gradac od crpne stanice vodovoda do deponijske pregrade, izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju objekta "Strelište", izrada projekta biciklističke staze u Ulici vladike Nikolaja do Uzun Mirkove ulice.

 

Zatim, izrada projektno-tehničke dokumentacije za novu saobraćajnicu kroz privrdnu zonu sa kružnim tokom, izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića, izrada projekta za rekonstrukciju Opšte bolnice i izrada projektne dokumentacije igrališta za basket i dečjeg igrališta u Ulici Jakova Nenadovića.

 

Aktuelno

Zubno (foto: Đorđe Đoković)
U nedelju 29. septembra 28.09.2024

Preventivni stomatološki pregledi

Zdravlje usta i zuba su u fokusu ovog vikenda pa su i preventivni pregledi skoncentrisani na stomatološke službe Zdravstevnog centra Valjevo. Od 8 do 17 časova pregledi za trudnice, porodilje (do...

Izložba cveća u Parku na Jadru (april) (foto: Kolubarske.re)
U Parku Vide Jocić na Jadru 27.09.2024

Izložba cveća i sadnog materijla

U Parku Vide Jocić na Jadru danas će biti otvorena jesenja izložba cveća i sadnog materijala u organizaciji preduzeća "Agrorazvoj – valjevske doline" i grad Valjevo. Svečano otvaranje je najavljeno...