Akumulacija Stubo-Rovni (foto: Đorđe Đoković)
Akumulacija Stubo-Rovni (foto: Đorđe Đoković)
31.10.2018, 11:29

Meštani pet sela najavljuju blokadu puta Valjevo-Bajina Bašta

č: | fb:

Meštani pet sela MZ Jablanica najavili su da će blokirati put Valjevo-Bajina Bašta ukoliko gradonačelnik Slobodan Gvozdenović ne prihvati razgovor sa njima i odgovori na pitanje zbog čega se ne radi vodovod za njihova sela, kako je ranije odlučeno, nego se rade dva na drugim lokacijama.

 

Meštani sela Stubo, Paklje, Sandalj, Strmna gora i Jovanja, u dopisu gradonačelniku podsećaju da je još 2016. godine pokrenuta inicijativa da se izgradi cevovod pijaće vode od fabrike vode na akumulaciji Stubo Rovni do rezervoara Visoka i da su u budžetu Grada za 2017. godinu opredeljena sredstva za te radove, ali su bez objašnjenja izostali. Potom su i u budžetu za ovu godinu odobrena sredstva za izgradnju cevovoda fabrike vode na brani do rezervoara Visoka u selu Stubo.

 

"Odlukom Skupštine grada koju su odbornici usvojili 5. juna ove godine predviđena je gradnja seoskih vodovoda: Stubo, Rovni, Divci-Veselinovac, Klanica-Valjevska Loznica i Balinović-Jovanja. Za te radove opredeljeno je 130 miliona dinara. Takođe, usvojen je i ugovor o izvođenju radova koji su potpisali Grad Valjevo i JP Kolubara. Nakon ove odluke dolazi do korekcije radova tako da se potpisuje novi ugovor izeđu Grada Valjeva i JP Kolubara za gradnju seoskoh vodovoda Divci-Veselinovac i Klanica-Valjevska Loznica u iznosu od 130 miliona dinara. Nije nam jasno kako je došlo do navedene promene, pa se umesto pet sela, kako je precizirano Odlukom Skupštine grada, grade dva cevovoda za isti novac", navode meštani pet sela MZ Jablanica u dopisu koji su uputili gradonačelniku.

 

Naglašavaju da je cevovod od fabrike vode na akumulaciji Stubo Rovni do rezervoara Visoka jedini koji imao svu potrebnu projektnu dokumentaciju uključujući i dozvolu za gradnju. 

Meštani sela Stubo, Paklje, Sandalj, Strmna gora i Jovanja traže da sastanak sa gradonačelnikom Valjeva Slobodanom Gvozdenovićem bude održan najkasnije do 5. novembra jer su protest zakazali za 8. novembar kada će blokirati put Valjevo-Bajina Bašta od 11 do 13 časova.

Kako navode u dopisu, "žele da se problem reši na legalan i legitiman način i zbog toga su svoju aktivnost usmerili preko Mesne zajednice", otuda je ovaj dopis potpisao predsednik MZ Jablanica Dragan Đukanović. 

Aktuelno

Zubno (foto: Đorđe Đoković)
U nedelju 29. septembra 28.09.2024

Preventivni stomatološki pregledi

Zdravlje usta i zuba su u fokusu ovog vikenda pa su i preventivni pregledi skoncentrisani na stomatološke službe Zdravstevnog centra Valjevo. Od 8 do 17 časova pregledi za trudnice, porodilje (do...

Izložba cveća u Parku na Jadru (april) (foto: Kolubarske.re)
U Parku Vide Jocić na Jadru 27.09.2024

Izložba cveća i sadnog materijla

U Parku Vide Jocić na Jadru danas će biti otvorena jesenja izložba cveća i sadnog materijala u organizaciji preduzeća "Agrorazvoj – valjevske doline" i grad Valjevo. Svečano otvaranje je najavljeno...