Policija (foto: Đorđe Đoković)
Policija (foto: Đorđe Đoković)
11.08.2014, 12:49

Pritvor trojici osumnjičenih

č: | fb:

Osnovni sud na Ubu odredio je pritvor trojici osumnjičenih za pljačku pošte u Slovcu, kod Lajkovca, počinjenu 8. avgusta, saopšteno je danas. Pritvoreni su neposredni izvšioci M. S. (22) iz Beograda i P. S. (23) iz Loznice, kao i V. Đ. (19) sa Uba za kojeg se sumnja da im je pomagao u pljački.

M. S. i P. S. su 8. avgusta, oko 10.00 sati, u crnim kombinezonima i sa „fantomkama“ na glavi, uz pretnju pištoljem iz pošte odneli 340.000 dinara. U vozilu „opel astra“ kragujevačkih registarskih tablica čekao ih je V. Đ. i odvezao u nepoznatom pravcu.

Policija je u selu Murgaš, kod Uba, zaustavila „opel astru“ i pronašla dva pištolja kalibra 7,62 i 7,65 milimetara. Nešto docnije, u selu Bajevac, kod Lajkovca, policija je zaustavila M. S. i P. S. koji su priznali da su opljačkani novac bacili pored puta Bajevac – Ub, gde je i pronađen.

Sa krivičnim prijavama za razbojništvo i nedozvoljenog držanja oružja trojica osumnjičenih predati su Osnovmom tužilaštvu na Ubu, a sudija za prethodni postupak Osnovnog suda na Ubu, po zahtevu tužioca, odredio im je pritvor.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 43 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara