Pruga (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Pruga (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
05.02.2020, 08:04

Među osumnjičenima i direktor Ingrap Omni

č: | fb:

Tužilac za organizovani kriminal je nakon saslušanja osumnjičenih u vezi sa zloupotrebama u PD "Infrastruktura železnice" a.d, doneo naredbu o sprovođenju istrage protiv Miroljuba Jevtića, Branimira Alimpića, Zorana Stanojevića, Mirka Međa, Predraga Ćurčića i Miodraga Poledice, preneli su beogradski mediji.

 

Postoji osnovana sumnja da su ova lica izvršila krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

 

Kako se navodi, Međo i Stanojević se terete za po jedno produženo krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama. Zoran Stanojević je direktor privrednog društva za građenje, remont i održavanje pruga ZGOP, a Mirko Međo direktor firme "Ingrap Omni".

 

Sumnja se da je Poledica zajedno sa Jevtićem i Alimpićem i Ćurčićem pomagao da u postupcima javne nabavke bude favorizovano preduzeće ZGOP. Međo se sumnjiči da je davao "uslužne ponude" kojima je obezbeđivana izvesnost da ZGOP dobije poslove na tenderima.

 

Tužilac je predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na sva lica odredi pritvor.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (april) (foto: Kolubarske.re)
U Parku Vide Jocić na Jadru Pre 1 dan

Izložba cveća i sadnog materijla

U Parku Vide Jocić na Jadru danas će biti otvorena jesenja izložba cveća i sadnog materijala u organizaciji preduzeća "Agrorazvoj – valjevske doline" i grad Valjevo. Svečano otvaranje je najavljeno...