Dezinfekcija grada (foto: DjordjeDjokovic)
Dezinfekcija grada (foto: DjordjeDjokovic)
02.04.2020, 10:33

Gradski Štab naložio dezinfekciju stambenih zgrada, zdravstvenih i ostalih ustanova

č: | fb:

Nekoliko naloga i preporuka doneo je Štab za vanredne situacije grada Valjeva. Najbrojniji su oni koji se odnose na dezinfekciju radnih i životnih prostora. Kako je saopšteno nakon sednice Štaba, upravnicima zgrada je naloženo da organizuju dezinfekciju i to po prioritetu stambenih zgrada u kojima je boravilo preminulo lice ili boravi obolelo lice od kovida-19.

 

Nalaže se Odeljenju za finansije Gradske uprave Valjeva da obezbedi sredstva neophodna za nabavku dezinfekcionih sredstava za potrebe Opšte bolnice Valjevo, Doma zdravlja Valjevo, ustanova čiji je osnivač Grad, korisnika socijalne pomoći na osnovu izveštaja Centra za socijalni rad i građanima grada Valjeva.

 

JKP Vidrak je naloženo da zajedno sa vojskom organizuje dezinfekciju zdravstvenih i ostalih ustanova, dok je Vodovodu naloženo da nastavi sa redovnom kontrolom vode za piće na centralnom i seoskim vodovodima u skladu sa preporukama koje su im date u inspekcijskom nadzoru, a da korektivne mere primenjuje u skladu sa nalazom.

 

JKP Vidrak sahranjivanje lica koja su preminula kao posledica kovida-19, treba da sprovodi prema procedurama koje su propisane, a sve sahrane uz prisustvo najviše pet ljudi.

 

Nalaže se Gradskoj upravi da otvori novu liniju u okviru Situacionog centra gde će se evidentirati zahtevi lica za negu obolelih i starijih osoba.

 

Preporučuje se JKP Vidrak da dostavi potrebu za novom radnom snagom do koje može doći, povodom zahteva za pojačan rad na dezinfekciji Grada.

 

Preporučuje se svim privrednim društvima, pravnim licima i preduzetnicima da dosledno sprovode mere zaštite zaposlenih i korisnika usluga, kao i da vrše proveru sprovođenja izolacije od strane zaposlenih koji su na nju upućeni.

 

Preporučuje se svim licima koja su u samozolaciji da dosledno sprovode mere koje su im preporučili epidemiolozi.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (april) (foto: Kolubarske.re)
U Parku Vide Jocić na Jadru Pre 14 sati 4 minuta

Izložba cveća i sadnog materijla

U Parku Vide Jocić na Jadru danas će biti otvorena jesenja izložba cveća i sadnog materijala u organizaciji preduzeća "Agrorazvoj – valjevske doline" i grad Valjevo. Svečano otvaranje je najavljeno...