Paketi za najugroženije (foto: Europrom)
Paketi za najugroženije (foto: Europrom)
19.04.2020, 09:36

Privrednici poklonili za Vaskrs pakete najugroženijim sugrađanima

č: | fb:

Sa ciljem da pomogne onima kojima je u našem gradu pomoć najpotrebnija, valjevska trgovina Europrom je podelila 540 prehrambeno-hemijskih paketa najugroženijim porodicama opštine Valjevo, korisnicima narodne kuhinje, a sve kroz saradnju sa Crvenim krstom Valjevo. 

 

Prehrambeni paketi sadrže brašno, ulje, šećer, konzerve ribe i konzerve paštete, a u paketima za ličnu higijenu se nalaze sapuni, tečnost za sudove i kaladont.

 

Europrom je učesnik akcije "Od privrede Valjevu", koja je okupila privrednike našeg grada, a Domaći trgovinski lanac (DTL), čiji je Europrom jedan od osnivača i članica, je početkom aprila donirao 8,5 miliona dinara na namenski račun Vlade Republike Srbije za nabavku potrebne medicinske opreme.

 

Pored ovih paketa, ovdašnji proizvođači obezbedili su 5040 jaja za korisnike socijalne pomoći. Oni su dobili pakovanje od deset jaja po članu domaćinstva. Lokalna poljoprivredna gazdinstva su poklonila 125 kilograma sira, ili za svakog korisnika 250 grama. Takođe, Crveni krst je iz svojih sredstava obezbedio 540 konzervi nareska od 150 grama.

 

Crveni krst Valjevo je ovu priliku iskoristio da korisnicima Narodne kuhinje za dane praznika bar malo olakša svakodnevicu uz moto "naše malo može biti mnogo, za one koji nemaju ni malo ili nemaju dovoljno". Crveni krst Valjevo svim korisnicima i građanima Valjeva čestita Uskrs.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (april) (foto: Kolubarske.re)
U Parku Vide Jocić na Jadru Pre 14 sati 4 minuta

Izložba cveća i sadnog materijla

U Parku Vide Jocić na Jadru danas će biti otvorena jesenja izložba cveća i sadnog materijala u organizaciji preduzeća "Agrorazvoj – valjevske doline" i grad Valjevo. Svečano otvaranje je najavljeno...