Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
20.04.2020, 08:33

U Valjevu 151 obolelo od koronavirusa

č: | fb:

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 19. aprila, broj obolelih od COVID-19 na teritoriji Valjeva je, u odnosu na izveštaj prethodnog dana, povećan za dvoje, tako da je ukupno 151 potvrđen slučaj.

 

U ostalim opštinama Kolubarskog okruga broj pozitivnih na novi koronavirus je ostao nepromenjen u odnosu na prethodni izveštaj; u Ubu 15, u Lajkovcu 13, u Mionici 10, u Osečini 7 i u Ljigu troje obolelih od novog koronavirusa. Ukupan broj obolelih na teritoriji Kolubarskog okruga je 199.

  

Od posledica COVOD-19 u Valjevu je preminulo 17 osoba, prosečna starost je 68 godina. Iz Zavoda za javno zdravlje objašnjavaju da je preminulih više u odnosu na izveštaj od 18. aprila zbog toga što troje sugrađana do juče nije bilo zvanično registrovano u COVID bazi.

 

Prema zvaničnim podacima u Valjevu je na novi koronavirus pozitivno 40 zdravstvenih radnika, dok je na teritoriji Kolubarskog okruga 45, u Valjevu je hospitalizovano 18, a u Kolubarskom okrugu 22 zdravstvena radnika. Testirana su 392 zdravstvena radnika, pod nadzorom je u 141 u Valjevu, a u Kolubarskom okrugu 165 zdravstvenih radnika.

 

Od početka pojave prvog slučaja koronavirusa u Valjevu testirano je 1003 sumnjivih na novi koronavirus.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (april) (foto: Kolubarske.re)
U Parku Vide Jocić na Jadru Pre 14 sati 9 minuta

Izložba cveća i sadnog materijla

U Parku Vide Jocić na Jadru danas će biti otvorena jesenja izložba cveća i sadnog materijala u organizaciji preduzeća "Agrorazvoj – valjevske doline" i grad Valjevo. Svečano otvaranje je najavljeno...