Zelena pijaca (foto: Đorđe Đoković)
Zelena pijaca (foto: Đorđe Đoković)
22.04.2020, 11:40

Na zelenoj pijaci malo prodavaca, malo kupaca

č: | fb:

Valjevske pijace, nakon više od mesec dana koliko su bile zatvorene, od danas ponovo rade, uz obaveznu primenu svih mera zaštite, i biće otvorene svakog dana od 7 do 13 časova osim u vreme policijskog časa.

 

Prvog dana nakon "karantina" na centralnoj zelenoj pijaci u gradu bilo je malo i trgovaca i kupaca. Na samo sedam tezgi bila je izložena roba, pretežno povrće, a prema rečima malobrojnih trgovaca, od jutros do podneva pazarilo je tek dvadesetak kupaca.

 

"Ova nova mera je izgleda iznenadila i nas i kupce. Nismo se još organizovali, zato nas je malo. A osim toga nama su glavne mušterije penzioneri i straiji sugrađani, a oni su još u karantinu. Ovi mlađi kupuju po marketima", ima objašnjenje jedan prodavac.

Zelena pijaca

Zelena pijaca (Foto: Đorđe Đoković)

 

Štab za vanredne situacije Valjeva je naložio JKP Vidrak da pre otvaranja izvrši dezinfekciju prostora zelene pijace. Trgovci, koji poštuju mere svi su imali zaštitne maske i rukavice, potvrđuju da je jutros rano sve dezinfikovano, uključujući i tezge, a na ulazima su postavljene dezobarijere.

 

Podsećamo, zatvaranje gradskih pijaca bila je jedna od prvih mera Štaba za vanredne situacije Valjeva koja je doneta 19. marta. Samo šest dana nakon te zabrane, Štab je promenio svoju odluku, te je dozvoljeno da pijace budu otvorene utorkom, petkom i nedeljom od 6 do 12 časova. Već sutradan, 26. marta Štab se ponovo predomislio i ponovo zatvorio zelene pijace u Valjevu.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (april) (foto: Kolubarske.re)
U Parku Vide Jocić na Jadru Pre 12 sati 20 minuta

Izložba cveća i sadnog materijla

U Parku Vide Jocić na Jadru danas će biti otvorena jesenja izložba cveća i sadnog materijala u organizaciji preduzeća "Agrorazvoj – valjevske doline" i grad Valjevo. Svečano otvaranje je najavljeno...