Protivgradna stanica (foto: Đorđe Đoković)
Protivgradna stanica (foto: Đorđe Đoković)
24.08.2014, 09:13

Dejstvovala protivgradna odbrana

č: | fb:

Valjevo i Kolubarski okrug sinoć je dva-tri navrata pogodilo nevreme sa provalom oblaka. Dejstvovala je protivgradna odbrana sa stanica koje koordinirai radarski centri na Blizonjskom visu, kod Brankovine i na Bukulji, kod Aranđelovca.

Prema podacima RHMZ Srbije, centar na Visu je aktivirao 38 stanica, čiji se strelci ispalili 81 protivgradnu raket, a grad je prijavljen na području 24 stanice. Ovi podaci ne moraju biti konačni, a procena o visini štete nema.

Sa Visa se brani 14 opština – pet iz Kolubarskog, osam iz Mačvanskog okruga, kao i Obrenovac.

Sa Bukulje, odakle se brai i područje Ljiške opštine, aktivirano je 29 stanica, ispaljeno je 79 raketa, a grada je bilo na području 10 stanica.

Dežurni u valjevskoj meteorološkoj stanici rekao je Kolubarskim.rs da je sinoć palo tek sedam litara kiše po kvadratnom metru. Grad veličine jajeta padao je u Pambukovici. Nevreme sa gradom zahvatilo je i sela opštine Koceljeva. Prema podacima Centra za obaveštavanje, grada je, po svemu sudeći, najviše bilo u tamnavskim selima, gde štete iznose od 20 do 100 odsto.

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 30 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara