Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić)
16.08.2020, 06:22

U Valjevu još pet osoba pozitivno

č: | fb:

Broj novozaraženih virusom COVID-19 u Valjevu se smanjuje, kao i broj pacijenata na bolničkom lečenju, pokazuju zvanični podaci  Zavoda za javno zdravlje.

 

Prema podacima od 15. avgusta, u Valjevu je još pet osoba inficirano koronavirusom, u Ljigu još dve, u Osčini još jedna, dok za Lajkovac, Mionicu i Ub nisu uneti podaci u kovid bazu.

 

Ukupan broj inficiranih u Kolubarskom okrugu je 1597 osoba; u Valjevu 1139 u Mionici 111, u Ubu 105, u Lajkovcu 99, slede Ljig 82 i Osečina 61osoba obolela od novog koronavirusa.

 

U drugom piku epidemije od 17. juna do danas je laboratorijski potvrđeno 944 obolelih u Valjevu, više muškog nego ženskog pola, prosečne starosti 50 godina.

 

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju je 68 pacijenata iz Kolubarskog okruga, a iz Valjeva 39, osam iz Mionice, sedam iz Ljiga, šest iz Lajkovca, pet iz Osečine i tri pacijenta iz Uba.

 

U kućnoj izolaciji je 282 osobe iz Kolubarskog okruga, od toga 167 iz Valjeva. Izlečeno je 1207 u Kolubarskom okrugu, od toga iz Valjeva 911 osoba.

 

U Kolubarskom okrugu od početka pandemije preminulo je 40 osoba, od toga u Valjevu 22, petoro u Ljigu, četvoro u Lajkovcu, troje u Osečini, koliko i u Ubu i Mionici.

 

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje, 15. avgusta, uzeto je 39 uzorka u kovid ambulanti u Novom naselju i u Zavodu za javno zdravlje.

 

Trend započet prvih dana avgusta smanjenja broja pregleda u kovid ambulamnti u Novom naselju i u Opštoj bolnici, smanjenja broja novoobolelih kao i hospitalizovanih, a povećanja broja izlečenih se nastavlja, navodi se u izveštaju Zavoda za javno zdravlje.

 

Aktuelno