Ivanjski venčići (foto: Đorđe Đoković)
Ivanjdan 7.07.2014

Ivanjski venčići

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave Ivanjdan, rođenje svetog Jovana Preteče i krstitelja Isusa Hrista. Uz Hristovo i Bogorodičino, to je jedno od tri sveta rođenja koje praznuje crkva.

Radovi u ulici vojvode Mišića (foto: Đorđe Đoković)
Počeli radovi 7.07.2014

Zatvorena raskrsnica kod starog SUP-a

Zbog radova na sanaciji kolovoza za saobraćaj je zatvoren deo Ulice vojvode Mišića, od Bulevara vladike Nikolaja kod kod starog SUP-a, do ulice Selimira Đorđevića. Saobraćaj se, iz pravca Šapca,...

Cveće na pijaci (foto: Đorđe Đoković)
Cveće 6.07.2014

Lepša slika dana

Samo jedan pogled na cvetne balkone i dvorišta učini dan lepšim. Na staroj zelenoj pijaci sadnica ima u izobilju po prihvatljivim cenama.

Neverne bebe (foto: Đorđe Đoković)
Neverne bebe u bašti Doma vojske 6.07.2014

Koncert solidarnosti

Koncert solidarnosti, uz poruku „Valjalo bi da obnovimo Valjevo“, grupa „Neverne bebe“ sa valjevskim bendovima održala je večeras u bašti Doma vojske.

Dr Miroslav Perišić na promociji knjige „Prvi valjevski gimnazijalci“  (foto: Đorđe Đoković)
„Prvi valjevski gimnazijalci“ 6.07.2014

Zbir važnih podataka o Valjevskoj gimnaziji

Ni jedna gimnazija u Srbiji nema toliko knjiga o svojoj prošlosti sa novim detaljima, koji se ne ponavljaju, kao Valjevska gimnazija, rekao je večeras istoričar dr Miroslav Perišić na promociji...

Maline (foto: Đorđe Đoković)
Sutra u Brankovini 5.07.2014

52. Dan maline

U Brankovini će sutra po 52. put biti održan „Dan maline“ uz učešće proizvožača tog voća iz Kolubarskog okruga, kao i gostiju iz Arilja, gde je malinogorje na daleko višem nivou poslednjih godina.

Prve bebe (foto: Đorđe Đoković)
Centar za vantelesnu oplodnju 5.07.2014

Nema liste čekanja

Od septembra prošle godine, kada su rođene prve bebe začete u Centru za vantelesnu oplodnju Valjevske bolnice, na svet je došlo 16 mališana. Dr Branko Budimirović, vođa tima Centra za vantelesnu...

Milan Đurđević i Tijana Srećković (foto: Đorđe Đoković)
Humanost na delu 5.07.2014

Večeras koncert „Nevernih beba“

Veliki koncert solidarnosti, uz poruku „Valjalo bi da obnovimo Valjevo“, grupa „Neverne bebe“ će sa valjevskim bendovima održati večeras od 20 časova u bašti Doma vojske.

 (foto: )
Večeras u Gimnaziji 5.07.2014

Promocija knjige i osnivanje udruženja

Večeras u Valjevskoj gimnaziji u 19 časova promocija knjige „Prvi valjevski gimnazijalci 1869-1894“, zajedničko izdanje ID „Kolubara“ i Fondacije Valjevske gimnazije, autora Zdravka Rankovića.