Ljiljana Kecojević
Ljiljana Kecojević
21.04.2023, 15:51

Ljiljana Kecojević (1947-2023)

č: | fb:

U Valjevu je danas, posle kraće bolesti, umrla novinar Ljiljana Kecojević. Rođena je 1947. godine u Novom Sadu, Valjevsku gimnaziju završila je 1966, a Fakultet političkih nauka, novinarstvo, u Beogradu 1970. godine.

 

Po završetku fakulteta, odlazi na godinu dana, kao stipendista, u Radio televiziju Sarajevo. Od 1. marta 1971. godine je novinar Radio Valjeva, i u toj medijskoj kući ostala je do penzije. Bila je urednik političke i kulturne rubrike, niz godina zamenik urednika programa i direktor Radio Valjeva, izvesno vreme i vršilac tih dužnosti. Bila je stalni saradnik Kalendara "Kolubara" i član redakcije Revije Kolubara. Više godina je pisala i uređivala "Tešnjarskog glasonošu".

 

Ljiljana Kecojević je dobitnik mnogobrojnih nagrada za uspešan novinarski rad, ponajpre godišnje Nagrade Radio Beograda, 1986. godine dobila je Plaketu Grada, a 2005. dobila je godišnju Nagradu Valjeva.

 

Kao đak Gimnazije i student igrala je u predstavama Amaterskog pozorišta "Abrašević", ("Banović Strahinja", "Mizantrop" i druge), bila je član studentskog KUD "Žikica Jovanović Španac" u Beogradu.

 

Ljiljana Kecojević se svojim radom, tekstovima i emisijama upisala među najznačajnije i najbolje novinare, ne samo Valjeva, nego i Srbije. Novinarskom zanatu mnogi su se učili od Ljiljane Kecojević, dobrom pisanju, pravilnom govorenju, ispravnom stavu, lepom stilu.

 

Bila je posvećena poslu koji je volela, borac za lepo i kulturno Valjevo. Volela je ljude, umetnost, putovanja... Dobar čovek i pouzdan prijatelj, mlađe kolege učila je novinarskim veštinama, ali i tome kako biti svoj u tom poslu i kako se časno i pošteno baviti novinarstvom. "Za novinara je važno da uvek hoda uzdignute glave i da svakoga može da pogleda u oči", govorila je nama mlađim kolegama, koji smo tek zakoračili u novinarstvo. 

 

Za Valjevo je govorila da je njen grad, prepun duha i posebnog šarma, koji se retko gde sreće, otuda ne čudi da je odbila ponudu da pređe u Radio Beograd.

 

Ljiljana Kecojević biće sahranjena u krugu najuže porodice na Novom groblju u Valjevu.

 

 

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 18 sati 47 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara