Milan Nikolić
Milan Nikolić
31.08.2024, 15:37

Dr Milan Nikolić Ćami (1960-2024)

č: | fb:

U Valjevu je u petak, 30. avgusta u 64. godni, preminuo dr Milan Nikolić Ćami, kardiolog. Rođen je 1960. godine u Ubu, Valjevsku gimnaziju završio 1979, na Medicinskom fakultetu u Beogradu diplomirao 1985. godine. Internu medicinu specijalizirao 1993, usledila je 2002. supspecijalizacija kardiologije.

 

U Zdravstvenom centru Valjevo, Interno odeljenje, radio je od septembra 1985. godine. Dužnost šefa Odseka koronarne jedinice Službe za unutrašnje bolesti obavljao je od 2000. do 2010. godine, od 2015. do 2021. bio je šef angio sale Službe za unutrašnje bolesti.

 

U januaru 2005. godine izabran je za potpredsednika Upravnog odbora Zdravstvenog centra. U zvanje kliničkog asistenta na Fakultetu zdravstvenih i poslovnih studija u Valjevu, Univerzitet Singidunum izabran je 2019. godine.

 

U jednom periodu života bio je politički i stranački aktivan. Bio je odbornik Demokratske stranke Srbije u Skupštini opštine Valjevo u sazivu 2004. godine. U to vreme bio je predsednik Opštinskog odbora DSS.

 

Dr Nikolića su mnogi želeli da vide na mestu gradonačelnika Valjeva 2004. godine kada su održani prvi neposredni izbori za gradonačelnika nakon Drugog svetskog rata. "Mlad je, iz čestite kuće, odličan lekar, poštovan, vredan, radan, kratko eksponiran u politici bez prilike da se na tom planu ozbiljnije ugruva. Uz to, politiku ne doživljava kao priliku za ličnu korist", pisalo je pored ostalog u prilog njegovoj mogućoj kandidaturi.

 

Dr Milan Nikolić, Čovek, humanista, imao je topao odnos pun razumevanja, maksimalno posvećen svakom pacijentu, bilo da mu je prijatelj, komšija, školski drug ili neko koga prvi put vidi. Krasili su ga stručnost, blagost, ematija, duhovnost. Uvek spreman za razgovor na svaku temu, što je ukazivalo na njegovo obrazovanje, širinu, svestranost. Često je uz dijagnozu i recepte "prepisivao" knjige za čitanje, koje, kako je govorio, leče bolje od bilo kog leka.

 

Iza sebe je ostavio suprugu Milicu, sina Bogdana i kći Sofiju.

 

Komemoracija povodom smrti dr Milana Nikolića Ćamija održaće se u ponedeljak, 2. septembra u 11 časova u Zdravstvenom centru Valjevo. Opelo u 14 časova u crkvi Pokrova presvete Bogorodice, sahrana u 15 časova na Novom groblju u Valjevu.

 

Sa velikim poštovanjem opraštamo se od dr Milana Nikolića Ćamija.

Aktuelno

Bolnica (foto: www.zcvaljevo)
Saopštenje Pre 9 sati 50 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 15. septembra

U nedelju, 15. septembra, u Zdravstvenom centru obavljaće se besplatni preventivni pregledi za građane. Namenjeni su ljudima koji nemaju zdravstveno osiguranje i onima koji nisu do sada imali...