03.09.2024, 06:30

Komemoracija dr Milanu Nikoliću "Bio je i jeste najpošteniji čovek među nama"

č: | fb:

Na Novom groblju u Valjevu sahranjen je dr Milan Nikolić Ćami, poznati i uvaženi valjevski kardiolog. Porodica, veliki broj prijatelja, kolega, saradnika, ličnosti iz javnog života prisustvovali su komemoraciji u Zdravstvenom centru Valjevo, opelu u crkvi Pokrova presvete Bogorodice i sahrani na Novom groblju u Valjevu.

 

Na komemoraciji poslednje zbogom dr Milanu Nikoliću Ćamiju su odali dr Vladimir Pantić, v. d. direktora Zdravstvenog centra i dr Miroslava Plećić, načelnica Interne službe Zdravstvenog centra.

 

"Prepoznatljiv kao odličan kardiolog, posvećen lekar, odličan učitelj mladima. Oko njega je uvek bilo najviše pacijenata, ali i mladih, budućih kardiologa. Imao je uvek lepe reči za bolesne, ohrabrenje, stručne savete za lekare. Pobeđivao je teške bolesti, savlađivao nepremostive prepreke. Njega danas nema ovde, našeg prijatelja, ali ostaje naša ljubav, poštovanje i naše divljenje. Svet zastane, zvezde se uskomešaju, disanje se zaustavi, srce se stegne, a nebo se otvori da primi velikana... Neka mu je večna slava", rekao je dr Vladimir Pantelić.

 

"Sa velikim šarmom i ljubavlju je prilazio svom poslu, pacijentima, osoblju i kolegama. U svojoj profesionalnoj karijeri se iskazao maksimalno, posebno kada je učestvovao u koracima formiranja moderne kardiologije i koronarne jedinice u našoj ustanovi. Nesebično je stvarao kadar koji danas nosi posao u angio sali, koja je među najboljima u Srbiji. U podsećanju na lik i delo neizostavno je reći da je, osim u profesionalnoj karijeri, dr Milan Nikolić bio veoma angažovan u društvenom životu grada gde je ostavio zapažen trag. Raditi sa jednim takvim čovekom je svima bila čast i zadovoljstvo", kazala je dr Miroslava Plećić načelnik Interne službe Zdravstveog centra, koja se emotivno podsetila početka kada su zajedno radili.

 

"Znam da u našim mislima, u našoj duši, u našem srcu nikada se nećemo oprostiti od dr Milana Nikolića Ćamija. Nakon završetka Medicinskog fakulteta, 1985. došao je u Valjevsku bolnicu gde je proveo čitav svoj radni vek skoro 39 godina radeći, završavajući specijalizaciju i supspecijalizaciju, dajući sve od sebe. Dr Milan je bio i jeste najpošteniji čovek među nama. Najvredniji. Čovek koji je imao empatiju prema svima, prema pacijentima, prema kolegama, prema svim saradnicima. Uvek nam je nekako bio doza razuma. Uvek smo ga poštovali i očekivali da on da završnu reč. U međuvremenu nakon studija oženio se Milicom ljubavlju svog života i dobio dvoje dece na koje je bio jako ponosan. Malo je reći koliko nam je svima teško u ovom momentu i koliko ne verujemo da je jednu ovakvu bitku u svom životu izgubio", rekla je dr Miroslava Plećić.

 

Valjevski kardiolog dr Milan Nikolić Ćami, preminuo je u Valjevu u petak, 30. avgusta u 64. godni, nakon kratke i teške bolesti.

 

Aktuelno

Sednica Gradskog veća (foto: www.valjevo.rs)
Gradsko veće dalo zeleno svetlo Pre 21 sati 39 minuta

Usluge Vidraka i Vodovoda poskupeće za 25 posto

Usluge valjevskih javnih komunalnih preduzeća "Vodovod" i "Vidrak" poskupeće za 25 posto, odobrilo Gradsko veće. Cene usluga ova dva komunalna preduzeća nisu menjane više od dve godine i značajno...  · 10 komentara

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 21.10.2024

"Ispoljavati empatiju", nije dužnost samo nekih...

Nije samo "lepo", "za ugledanje", "ljudski", "empatija", nego je i dužnost, pomagati one kojima je pomoć potrebna. Pa i nesrećne migrante, iz afričkih i bliskoistočnih zemalja! Trebalo bi da je...

PK Valis (foto: PK Valis)
Mađunarodni miting 21.10.2024

Plivači Valisa uspešni u Kikindi

Jedan od najuspešnijih takmičara mitinga, koji je održan ovog vikenda u Kikindi, bio je Andrej Milivojević, član valjevskog plivačkog kluba Valis. Učestvovalo je 380 plivača iz Mađarske, Bugarske,...