Radovi na vodovodu u Popučkama (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
Radovi na vodovodu u Popučkama (foto: https://leparecvaljeva.rs/)
18.05.2024, 06:49

JKP “Vodovod Valjevo” i Grad Valjevo preneli informaciju dobijenu od građana

č: | fb:

Reagujući na tekst Kolubarskih.rs "Grad priznao da je voda u bunarima bila zagađena bušotinama i aktivnostima na istraživanju litijuma", zajedničkim saopštenjem za javnost oglasili se JKP Vodovod i grad Valjevo. 

 

Saopštenje prenosimo u celosti

 

JKP "Vodovod Valjevo" je tokom prošle godine dobio više zahteva građana Popučaka za dovođenje gradske vodovodne mreže do njihovih domaćinstava. U tim razgovorima građani su naveli da je došlo do zagađenja njihovih bunara i iznelii svoje viđenje razloga zagađenja.

 

Upravo njihove razloge JKP "Vodovod Valjevo" navelo je u informaciji dostavljenoj medijima. "Vodovod Valjevo" prihvata odgovornost što u dostavljenoj informaciji za medije nije naveden izvor, odnosno način kako je "Vodovod Valjevo" došao do saznanja.

 

Shodno navedenim činjenicama, neumesno je tumačenje da JKP "Vodovod Valjevo" i grad Valjevo bilo šta, kako je rečeno, "priznaju" vezano za uzroke zagađenja bunara. Nasuprot u javnosti iznetoj tvrdnji stoji i činjenica da JKP "Vodovod Valjevo" i aktuelna gradska vlast ne stoje i ne mogu se dovesti u vezu sa bilo kakvim istražnim radnjama, naročito ako se zna i javnosti je dostupna informacija da je dozvole i saglasnosti izdala prethodna vladajuće garnitura. 

 

JKP "Vodovod Valjevo" i grad Valjevo, istine radi, priznaju sledeće: Izašli smo u susret zahtevu građana, izgradili smo vodovodnu mrežu, do potrošača na seoskom području doveli smo gradsku vodu visokog kvaliteta.   

 

JKP "Vodovod Valjevo" istovremeno nije učesnik na predstojećim izborima kao odbornički kandidat, kao što je to slučaj sa  pojedinim licima koja su na društvenim mrežama dala tumačenje naše informacije. Ali bez obzira na to, apelujemo na iste da u dnevno političke svrhe ne koriste JKP "Vodovod Valjevo", koji je servis svih građana Valjeva bez obzira na njihova politička opredeljenja, a pravo na vodu zagarantovano je Rezolucijom Generalne skupštine UN 64/292.

 

Aktuelno

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
U Bolnici i Domu zdravlja Pre 16 sati 58 minuta

Preventivni pregledi u nedelju 8. septembra

Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavljena u nedelju, 8. septembra 2024. godine, od 8 do 17 časova. Građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i...

Gradac bez glavnog vrela (foto: Slobodan Ćirić)
Zbog suše 5.09.2024

Presušilo glavno vrelo reke Gradac

Glavno vrelo na izvorištu Gradca, desetak kilometara od centra Valjeva, nedavno je presušilo, ostali su manji izvori nizvodno, pa reka ipak teče. Nekoliko manjih izvora ispod glavnog vrela još uvek...  · 18 komentara